Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les associacions de veïns del Poble Nou i del Molí d’en Rovira, nous col·legis electorals diumenge a Vilafranca

23 de maig de 2023

Un total de 28.286 vilafranquines i vilafranquins estan cridats a les urnes aquest diumenge 28 de maig per escollir els 21 regidors i regidores que conformen el consistori de Vilafranca. Els 15 col·legis electorals, amb un total de 44 meses, obriran a les 9 de matí i tancaran a les 8 del vespre. Un total de 132 persones formaran part de les meses electorals, a les quals se’ls hi haurà de sumar els apoderats i interventors dels diferents partits polítics. Una cinquantena de treballadors municipals vetllaran pel bon desenvolupament del dispositiu de la jornada. Entre aquests hi haurà 24 persones com a representants de l’Administració per tal d’ajudar a constituir les meses i després enviar a la Subdelegació del Govern les dades de participació a les 14 i a les 18h, així com l’escrutini final de cadascuna de les meses que tinguin assignades. Entre d’altres, també hi haurà un equip de guàrdia de la Unitat de Serveis i agents de la Policia Local que faran tasques de vigilància als col·legis electorals.

Per a les eleccions de diumenge hi haurà alguns canvis de col·legis electorals als barris del Poble Nou, el Molí d’en Rovira i la Girada, per la qual cosa cal comprovar el local on correspon votar, que pot haver canviat respecte d'anteriors processos electorals. A l’apartat de la web de l’Ajuntament https://eleccions.vilafranca.cat/on-anar-votar introduint el núm. de DNI es pot trobar informació del districte, secció, mesa, nom del col·legi i adreça on la persona pot exercir el dret de vot. 

El local de l’Associació de Veïns del Poble Nou (c/ Tossa de Mar, 13) serà un dels nous centres electorals i que acollirà les meses A i B del Districte 4t, Secció 4a, provinents del Gimnàs municipal del c/ Mestre Josep Recasens. L’Associació de Veïns del Molí d’en Rovira (pl. Vilanova, 1) serà un altre dels nous centres electorals que, en aquest cas, acollirà les meses A i B del Districte 4t, Secció 5è, provinents de l’Arxiu Històric Comarcal. Els veïns i veïnes del barri Molí d’en Rovira votaran en el local electoral de la seva associació veïnal.
Pel que fa al barri de la Girada, s’han dividit en dos centres electorals: els corresponents al Districte 4t, Secció 8a, meses A i B, continuaran votant en el col·legi electoral de l’escola Dolors Piera, i els corresponents al Districte 4t, Secció 9a, meses A i B, exerciran el seu dret a vot a l’edifici de l’Arxiu Històric Comarcal.

Finalment, la planta baixa de l’edifici de la Casa de la Vila es manté com a col·legi electoral per als veïns i veïnes censats en el Districte 1r, Secció 3a, mesa Única, que fins ara havien votat a la Biblioteca Torras i Bages.

A la circumscripció electoral de Vilafranca es presenten un total de 9 candidatures: Junts Vilafranca-CM, Esquerra Republicana de Catalunya-AM, Partit dels Socialistes de Catalunya-CP, Candidatura d’Unitat Popular-AMUNT, Vilafranca en Comú-C, Ciutadans, Partit Popular, VOX i Valents.

L’escrutini de les eleccions municipals a Vilafranca es podrà seguir a través del web: https://eleccions.gencat.cat/ca/resultats-electorals/#/