Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Enològica acollirà 6 meses del Gimnàs Mestre Recasens per a les Eleccions Generals de diumenge 23J

17 de juliol de 2023

Un total de 28.235 vilafranquines i vilafranquins estan cridats a les urnes aquest diumenge 23 de juliol per escollir els representants de la circumscripció de Barcelona al Congrés de Diputats i al Senat. Els 14 col·legis electorals, amb un total de 44 meses, obriran a les 9 de matí i tancaran a les 8 del vespre. Un total de 132 persones formaran part de les meses electorals, a les quals se’ls hi haurà de sumar els apoderats i interventors dels diferents partits polítics. Una cinquantena de treballadors municipals vetllaran pel bon desenvolupament del dispositiu de la jornada. Entre aquests hi haurà 24 persones com a representants de l’Administració per tal d’ajudar a constituir les meses i després enviar a la Subdelegació del Govern les dades de participació a les 14 i a les 18h, així com l’escrutini final de cadascuna de les meses que tinguin assignades. Entre d’altres, també hi haurà un equip de guàrdia de la Unitat de Serveis i agents de la Policia Local que faran tasques de vigilància als col·legis electorals.

Per a les eleccions de diumenge hi haurà un canvi respecte a les darreres eleccions municipals del 28 de maig, derivat de les altes temperatures de l’estiu. I és que les 6 meses situades al local electoral del Gimnàs Municipal Mestre Recasens, al barri del Poble Nou, s’ubicaran a l’edifici de l’Enològica, al c/ Amàlia Soler, 29. Així doncs, l’Enològica comptarà amb un total de 10 meses, 4 que ja acollia més les 6 provinents del Gimnàs Mestre Recasens, ja que aquest local no disposa de ventilació suficient ni de cap tipus de refrigeració, tenint en compte l’època de l’any en que es desenvoluparà aquest procés electoral.

Locals climatitzats

Des de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha treballat per tal que els 14 local electorals disposin de la suficient ventilació i refrigeració, per tal que la jornada electoral es pugui desenvolupar en les millors condicions tant per als votants com per als membres que conformaran les meses.

Per consultar el col·legi electoral on es podrà exercir el dret a vot, cal entrar a l’apartat de la web de l’Ajuntament https://eleccions.vilafranca.cat/on-anar-votar. Introduint el núm. de DNI es pot trobar informació del districte, secció, mesa, nom del col·legi i adreça del mateix.

Accessibilitat